Vastgestelde uitgangspunten Golf(st)er van het Jaar 2022

1. De Golf(st)er van het jaar is iemand die actief meedoet aan onze Prestatiewedstrijden maar ook gezelligheid belangrijk vindt en daarom ook meedoet aan ‘Fun’wedstrijden.

2. Om mee te kunnen dingen naar de titel Golfer en Golfster van het jaar dient iemand op 31 december 2022 minimaal één jaar lid te zijn.

3. De wedstrijden die meetellen zijn in deze uitgangspunten weergegeven. De puntentelling voor de wedstrijden gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 mei 2022.

4. De meetellende Prestatie-wedstrijden voor 2022 zijn:
• Matchplaykampioenschappen
• Strokeplaykampioenschappen
• Stablefordkampioenschappen
• Seizoencups cat. 1, 2 en 3
• Trofee Mieke
• Dommeltrofee

Bij Prestatiewedstrijden, uitzonderingen zijn Stableford of Matchplay, geldt dat voor de puntentoekenning de Netto-uitslag bepalend is.
De eerste vijf heren, respectievelijk dames, in de daguitslag van meetellende Prestatiewedstrijden krijgen punten. De te behalen punten voor de eerste vijf in de uitslag zijn: 10-8-6-4-2.

5. De meetellende ‘Funwedstrijden’ voor 2022 zijn:
• Eclectic
• Par van de Pro
• Par van de President
• Verrassingswedstrijden
• Dorpsbokaal
Voor deelname aan ‘Fun’wedstrijden krijgt men 1 punt per deelname. De wedstrijduitslag speelt dus geen rol in de puntentoekenning.
6. Ten slotte worden ook punten toegekend voor de handicapmutatie in het kalenderjaar 2022. De hieraan gerelateerde puntentelling is: 2 punten per 1% hcp-mutatie in het kalenderjaar. De uitkomst hiervan kan dus zowel een plus als een min in de totaaltelling tot gevolg hebben.

7. Diegenen met de meeste punten worden voorgedragen als Golfer resp. Golfster van het jaar. Bij gelijk puntenaantal beslist het bestuur.

8. Op het ledengedeelte van onze clubwebsite zal twee keer per jaar een update gegeven worden van de tussenstand/ranking.

golfer van het jaar.2022