Overzicht Plaatselijke regels:

 1. Buiten de baan: Wordt aangegeven met witte palen of witte koppen op het hekwerk. Op hole 1/10 is de sloot aan de linkerkant achter de bomenrij buiten de baan.
 2. GUR: Wordt aangegeven met blauwe stokken en eventueel witte lijnen als grens. Als GUR gemarkeerde gebieden moeten bij belemmering worden ontweken (vlgs R16-1).
 3. Vaste obstakels: Aangepaalde bomen zijn vaste obstakels en moeten bij belemmering worden ontweken. Kunstgrasmatten zijn deel van de baan indien gebruikt als afslagplaats; in andere gevallen zijn het vaste obstakels en mogen bij belemmering worden ontweken (vlgs R 16-1).
 4. Wegen en paden: alle wegen en paden op de baan worden beschouwd als vaste obstakels waarvan ontwijken zonder straf is toegestaan (vlgs R-16.1)
 5. Droppingzones:
  Hole 1/10: Als extra mogelijkheid voor het ontwijken van het out-of-bounds hek dat zich achter de green van hole 1/10 bevindt, mag een speler met bijtelling van 1 strafslag de originele bal of een andere bal in de droppingzone droppen.
  Hole 7/16: Als extra mogelijkheid voor het ontwijken van de muur die zich achter de green van hole 7 /16 bevindt, mag een speler zonder straf de originele bal of een andere bal droppen in de droppingzone.
  Hole 8/17: Als extra mogelijkheid voor het ontwijken van de rode hindernis achter de green mag een speler met bijtelling van 1 strafslag de originele bal of een andere bal in de droppingzone droppen.
  Hole 9/18: Als extra mogelijkheid voor het ontwijken van de afscheiding die zich achter de green van hole 9/18 bevindt, mag een speler zonder straf de originele bal of een andere bal droppen in de droppingzone
 6. Provisionele bal voor bal in hindernis: Als een speler niet zeker weet of zijn bal in de hindernis ligt (eerste vijver hole 3/12; tweede vijver hole 6/15), mag de speler een andere bal spelen als ‘provisionele bal’ volgens R.18 of ontwijken volgens R.17.1. Als de oorspronkelijke bal buiten de hindernis wordt gevonden moet de speler daarmee verder spelen. Als de oorspronkelijke bal in de hindernis wordt gevonden mag de speler de bal spelen zoals hij ligt of verder spelen met de ‘provisionele bal’. Als de oorspronkelijke bal niet is gevonden moet de speler verder spelen met de ‘provisionele bal’.
 1. Straf voor overtreding van een Plaatselijke regel:
  Matchplay: verlies van de hole
  Strokeplay: 2 strafslagen

Informatie:

 • Afstand: Tot midden van de green wordt aangegeven door palen op 150m (2 witte banden) en 100m (1 witte band).
 • Tijdelijke plaatselijke regels en Baan-Info: staan vermeld op het bord bij hole 1.